Min passion – att laga mat

En av de saker jag älskar mest i livet är att laga och äta mat. Särskilt mat från Puerto Rico då jag kommer därifrån. Jag bloggar om allt men mat är ett stort intresse och den har sin grund i den matlagningskultur som finns i Puerto Ricko även om jag blandar in mycket svenskt och från andra kök. Den mest spännande matlagningen är alltid den som hämtar inspiration från många olika håll om ni frågar mig!

Min passion - att laga matCocina Criolla kallas det puertoricanska köket och den är en salig blandning från andra länder. Men det som är vanligt att använda är bönor, grönsaker, kyckling, ris och kött. Det är mycket kryddor som används och det är smakrika grytor som ställs fram på bordet. Jag älskar dessa grytor. Men jag har en alldeles speciell favoriträtt som jag brukar göra och det är Arroz con leche. Det är lite som risgrynsgröt och supergott med mjölk och sylt.

Min egen matlagningsblogg

Jag vet att det finns mängder av matlagningsbloggar. De flesta är inriktade på något kök eller något veganskt eller liknande. Jag skulle vilja göra en med en salig blandning av favoritrecept som passar att laga i dagens stressade samhälle. Visst är det härligt med långkok och avancerade rätter men hur många har tid att göra det alla dagar i veckan. Inte jag i alla fall, men jag vill kunna äta gott ändå.

Med min grund i puertoricanska recept tror jag att jag kommer lyckas väl om jag blandar det med lite svensk matlagning. Det finns så många rätter som kan mixas. Varför inte servera en Tortilla de Huevos, som är en äggomelett som kan kombineras med i grönsaker, skinka, tomater och ost, till förrätt innan det är dags för att grilla en flintastek med tillhörande svensk potatisgratäng. Avsluta sedan med en Besitos de Coco och svenska jordgubbar till.

Jag har så många idéer och tankar och jag vill dela det med er. Bloggen ska innehålla både enskilda recept och hela måltider. Typiskt för Puerto Rico är nämligen att laga både förrätt och varmrätt, för att sedan avsluta med en dessert. Det är genom att blanda mat och inspiration från olika kök som något nytt och spännande skapas. Det tror jag många kommer vilja läsa om och testa själva hemma.