Filmtips: Någonting måste gå sönder, svensk drama ur en T-persons perspektiv

Äntligen! En svensk dramafilm som skildrar en transpersons kärleksliv från hens perspektiv. Det skulle komma förr eller senare, det var bara en tidsfråga innan någon tog initiativet! Men nu är den här! Den råa ärligheten och dem fantastiska bilderna! Verkligen en eloge till Ester Martin Bergsmark för att ha lyckats med denna film som spelas av en icke cis person. Jag älskar denna film då den tar upp det klassiska som ofta händer i vårt möte med hetero-killar som attraheras av vår kvinnlighet men vågar inte stå för det på grund av stigma och normer. Den bästa svenska film jag sett på länge! Skådespelerskan och huvudrollsinnehavaren Saga Becker  är min nya idol! 

Ömsint, annorlunda, vacker och rolig...En film att bli kär i, en drog och jag får inte nog.
— MovieZine