Hemskolning av barn är enda alternativet

När vi kom fram till dagiset kom ett barn fram till honom och frågade: ”Vad fan har du på dig klänning för?” Jag gjorde mig redo att ingripa men min son förekom mig. Han gjorde en stor piruett, så att kjoltyget stod som en klocka runt benen och svarade; ”För att jag är så fin, så fin, så fin!”

  BILD: KRISTEN ZEIS

BILD: KRISTEN ZEIS

Jag tycker inte att barn ska separeras från föräldrarna när de är så pass små. De är inte redo för det, det är en brutal omställning för dem. Dem är så beroende av föräldrarnas omvårdnad och kärlek. Men vad har man för val om man måste iväg till jobbet?

Många säger att man inte kan skydda sina barn från alla faror och trauman och att de måste lära sig att fungera i grupper. Att lära sig fungera i grupper innebär att kompromissa med sig själv, att lära sig tänka kollektiv och att ens eget värde inte är lika viktig som gruppens. Som pojken i artikeln. Han är inte transsexuell utan bara en pojke som tycker om klänningar för att de är fina! 

Man kan skräddarsy och anpassa hemskolningen med olika pedagogiska metoder. Jag tror starkt på att barn inte ska tvingas sitta stilla i en skolbänk, att det är gammalmodigt. Vare sig när de är sex, sju eller sjutton! De ska leka utforska och få vara kreativa.

Barn kan inte skydda sig själva så om inte vi ska skydda dem från så mycket som möjligt, vem ska göra det då? Tänk denna pojken som redan i så tidig ålder får lära sig att kompromissa med sina känslor för att anpassa sig till omvärldens normer. Jag vet hur det känns att vara i hans situation. Barn ska få leva ut sina naturliga impulser och få leka fritt. Om jag idag hade fått välja skola eller hemskolning, hade jag nog valt det sistnämnda och därmed besparat mig massa onödigt lidande som barn. Tänka sig vad underbart det hade varit att slipa dagis och skola, och fått vara hemma med mina dockor och klänningar istället!