Kvalité eller lyx?

 Pappersomslaget till min bok.

Pappersomslaget till min bok.

Jag är helt ny i bokbranschen och eget företagande. Det har varit intensiva veckor med min bok då jag har fått fingranska min bok antal gånger. Jag är så trött på att läsa min egen bok så ni anar inte! Eftersom jag bestämde mig för att ge ut boken via eget förlag har jag fått fixa väldigt mycket själv. Pr, korrekturläsare, fotograf, formgivare, distribution, lagerhållning m.m. Men jag ska inte ta åt mig hela äran själv då jag har fått så mycket hjälp från mina änglar!

Det värsta av allt var att vi hade massa slutdatum att anpassa oss efter och bara några månader tid till godo. Allting tack vare det viktigaste datumet den 22 september, då jag är inbokad hos Malou. Så många gånger som jag har bett mitt team att boka om Malou på grund av att jag inte trodde att vi skulle hinna! Men det slapp vi för att vi hann! Jag tror inte att Malou går att "boka om" hur som helst heller. Jag blev lovad att böckerna skulle vara färdiga till den 19 september, och idag gjorde vi den sista justeringen på bokomslaget! 

Första utgåvan av böckerna måste vara trådbundna i hårdpärm, lyxiga och proffsiga. Idag fick jag bestämma om jag skulle ha vanligt kartonnage till omslagen eller om jag skulle ha ett pappersomslag. Jag kunde inte bestämma mig! Pappersomslag är mer trendigt och lyxigt, det verkar vara det de flesta förlag använder men jag gillar inte dem, de slits så snabbt och under dem finns oftast bara en tråkig bok utan vare sig bilder eller text. 

Jag vill att mina läsare ska få en bok av kvalitet och att omslaget ska vara förevigad. Därför blir det en kombination av bägge! På så sätt får man både den lyxiga känslan med pappersomslaget samt att boken ser exakt likadan ut under pappersomslaget vilket gör den till en hållbar bok samtidigt! Kan inte bli bättre! Det finns inga böcker i bokhandeln som har den kombinationen. Det blev konstigt nog billigare att använda sig av den kombinationen. Hade något med pappret att göra som var billigare, men den påverkade inte kvalitén!

Det underbara med att ge ut böcker via eget förlag är att man själv kan bestämma allt! Man ska verkligen aldrig ge sig! Så många gånger som jag lade manuset på bokhyllan och gav upp. Imorgon ska de trycka böckerna och den 24 september har jag min bokutgivning!  

 

Allt är möjligt!

Puss å kram från Vanessa!