En ladyboy i Rinkeby?!

Hur kan hon bo i Rinkeby utan att bli ihjälslagen eller något! Det var min första tanke när hon berättade vart hon bodde. 

Jackie är en stolt  ladyboy från Thailand som får uppmärksamhet vare sig hon vill eller inte. Hon är blond, sexig och världen är hennes podium, även i Rinkeby.

Hon bodde där i flera år och när jag flyttade in med henne insåg jag att det inte var vad jag hade trott. Tvärtom. Alla kände till Jackie i Rinkeby och hon hade blivit socialt accepterad där.

Jag kom att trivas i Rinkeby som inte alls är pretentiöst som t.ex Stureplan. Jag fick alltid en varm känsla av torget som alltid var packad med folk av olika generationer. Det kändes som att gå förbi ett torg utomlands, människor bara hängde och pratade.

När jag och Jackie gick till tunnelbanan uppklädda och sminkade blev vi självklart uppmärksamhetens mittpunkt. Folk blev lika fascinerade varje gång och tjejerna viskade och pekade som om att de hade sett ett exotisk djur. Ibland var det killgäng som skrek transor efter oss, men det hände aldrig något allvarligt eller hotfullt under tiden som både hon och jag bodde där.  Tvärtom. Jackie och jag fick alltid nummer från killar och alltid fick vi komplimanger. Mer komplimanger och mobilnummer än vad vi någonsin fick när vi hängde i Stureplan.

Titta på videon för att se vart människor är mest hjälpsamma mot denna tiggare, i Stureplan eller i Rinkeby. Denna videon gav mig tårar i ögonen, för att den motbevisar alla fördomar som finns om förorter som t.ex Rinkeby. 

Må bäst!

Vanessa