Den sista länken i min familj

Det började för ett år sedan exakt. Jag satt hemma och tittade på en dokumentär om regnskogen i Amazonas. Journalisten blev chockad när en Indian berättade att han inte skulle kissa när han befann sig i vattnet för att det fanns en liten fisk som kunde simma upp i urinblåsan.  

Jag kunde inte låta bli att söka efter fisken på youtube och hittade en amerikansk sensationsdokumentär om parasiter i människors mag och tarmsystem. Jag blev ihjälskrämd och riktigt äcklad av min favoriträtt: lax sushi. Japans största folksjukdom var parasiter enligt dokumentären. I samma veva började jag kolla in andra videon och kom över en dokumentär om djurindustrin som heter Earthlings. Förvandlingen skedde över en natt. Sedan den dagen har jag inte rört en enda köttbit av något slag.

Det som jag hade svårast med att låta bli var faktiskt socker. Ben and Jerrys Chocolate Brownie och Marabou choklad. Men nu på sista tiden äter jag inga animaliska produkter över huvud taget tack vare stödet från min familj.

Vill man påverka en grupp ska man börja med ledaren, det vet alla. Så jag visade mamma dokumentären Earthlings som hade berört mig ända in i själen. Mamma orkade dock inte se hela filmen som är på en och en halv timme, på grund av det starka innehållet. Men det tog henne ändå bara en vecka för att bli helvegetarian. Det var så förvandlingen började och vårt band blev starkare och starkare under tiden då jag hjälpte henne med övergången.  

När hon fick lite mer kött på benen så började hon påverka de andra i min familj. Först var lillasyster, sedan storebror och för någon vecka sedan klev min lillebror in i den idisslande familjen! 

Nu strävar vi efter att vara en vegan familj. En vegan äter inga animaliska produkter, alltså är veganer helvegetarianer till kosten samt att de inte går på cirkusar eller djurparker. En vegan bär inte läder, silke, ull, ylle, dun, päls eller produkter som har testats på djur.

Övegången till att bli veganer är en process som kan ta sin tid, men vi kommer att lyckas! Det vet jag.

Jag är så stolt över att hela min familj på så kort tid kunde ändra sina vanor, vi har blivit mer enade med denna livsstilen som inte bara sparar på vår hälsa och plånbok, men stöder de som fortfarande är fångar i vårt samhälle och inte har en röst. Det otroliga är att vi aldrig har mått bättre som familj. Alla går ner i vikt fortfarande, sover bättre och vår hälsa har förbättras avsevärt. Mamma slutade använda alla sina fyra mediciner för ett år sedan. Hon hade början till artros, var ständigt deppig och stammis på akuten, men inte nu längre.

Allt detta tack vare parasiterna i sushin! Tack gud för amerikanska sensationsdokumentärer!

Hoppas att ni har en underbar dag!

Kramar Vanessa