Hur slipper jag oroa mig för sjukdommar?

Under andra världskriget när Nazisterna ockuperade Norge så beslagtog dem även alla deras animaliska produkter. Norrmännen var då tvungna att leva på en helvegetarisk kost i ca 4 år. Hjärt och kärlsjukdomar sjönk drastiskt (se diagram ovan). När Nazisterna försvann några år senare och dem lämnade tillbaks boskapen m.m, så steg sjukdomarna tillbaka till den höga siffran som den hade landat på tidigare.

Fördelar med att äta vegankost:

 • ingen matkoma
 • större inre lugn, mer närvaro
 • mer energi 
 • ingen depression
 • lyster i huden 
 • du åldras inte lika snabbt
 • du sparar pengar på vegankost
 • du får din drömkropp
 • gick ner 10 kg
 • bättre sömnkvalité
 • du får i dig näringsämnen som din kropp behöver för optimal hälsa.
 • smaklökarna får tillbaka sin känslighet.
 • avföringen blir fin i konsistensen och luktar inte lika illa;)
 • använder ingen deodorant (behövs inte)
 • miljön och djuren exploateras inte inte lika mycket.
 • du lär dig skräddarsy din mat på restauranger 

Dr Michael Gregger är en amerikansk läkare som tolkar studier och forskning från Yale, Harvard och Cambridge universiteten och presenterar de vetenskapliga resultaten för allmänheten på ett lättförståeligt och komiskt sätt. Här på denna föreläsning förklarar han varför de 5 vanligaste folksjukdomar finns över huvud taget, med humor. Detta är en av föreläsningarna som förändrade mitt liv! Dr Michael Gregger har förmågan att skoja om så viktiga ämnen som sjukdomar och döden. Folk sitter och skrattar  sig igenom hela föreläsningen!

Ha en trevlig lördag! Kramar Vanessa <3