MOVIES ABOUT GENDER IDENTITY IN PRE-ADOLECENCE

Vill du få insyn i hur det är att vara en transperson innan puberteten har ni en film här som skildrar den klassiska pojke född i en flickas kropp skildringen, Tomboy. Det är underbart att våra historier börjar få allt mer plats i film nu för tiden! Nu är nästa steg enligt min mening att skildra en annorlunda könsidentitet än den klassiska(som Någonting Måste Gå Sönder, fast för barn), på så sätt kan barn få nya alternativ att förhålla sig till sin egen könsidentitet. Motsvarigheten till Tomboy är en annan fransk dramafilm som är kultförklarad! En pojke till flicka skildring. Det är en film som jag inte kan titta på utan att bryta ihop i tårar då den är alldeles för lik min egen barndom. Som barn lyckades jag alltid sätta mig själv i klistret, samma som Ludovic i filmen Ma Vie En Rose. Det är ju inte lätt att vara en normbrytare när man är så liten. Man vill ju bara vara sig själv...

Klicka här för att ladda ner TOMBOY. (engelsk text)

Klicka här för att ladda ner Ma Vie En Rose. (svensk undertext)

Om ni tittar på dessa filmer så märker ni att de är motpoler till varandra och det behövs filmer som skildrar nya alternativ till könsidentitet.