Two-spirit publisher presenterar den hjärtknipande självbiografin som lämnar ingen oberörd: Jag har ångrat mig av Vanessa López, är historian om vad en transsexuell tonåring får gå igenom för att korrigera sin kropp till sin själ i en tid då det bara fanns ett enda val för att få bli kvinna juridiskt i Sverige: kastrering och könsbyte.

Utan förbehåll berättar Vanessa om livet på gatan i Malmö och om de män som köpte sex av ”tjejer med grejer”. Flykten till den nya staden där ingen i gymnasieskolan kunde få veta hemligheten om hennes bakgrund. Om den stora kärleken som hon inledde ett förhållande med innan hon hann berätta sanningen: att hon fortfarande inte hade gjort sitt könsbytesoperation.

 

bokrecensioner  →

Vanessa skinner ljus på den tid då HBTQ människor hade en helig roll i samhället. Hon ger oss ett nytt perspektiv som skakar om oss på grunden och får oss får oss att ifrågasätta de normer som vi lever efter.

Two-spirit publisher samarbetar med Snipe management som står bakom det massmediala uppståndet som boken har fått. Aftonbladet, Expressen med fler, samt att Vanessa nyligen intervjuades på Malous säsongspremiär av Efter 10, kring könsidentitet och om att leva med ett oåterkallerligt beslut